Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

KO SDP Tuzla: Uposlenicima UKC-a Tuzla se ne uplaćuju doprinosi, najznačajnija investicija popravak lifta

Preuzmite sliku

KO SDP BiH Tuzla u saopštenju za javnost tvrdi da se uposlenicima UKC-a Tuzla ne uplaćuju doprinosi, a kao glavne krvice za takvo stanje spominju menadžment ustanove kojem je najvažnija vijest kako se navodi bila kapitalna investicija popravke lifta. 

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Nemar i nesposobnost uprave UKC  Tuzla u nepovoljan položaj je sada doveo i uposlenike UKC Tuzla, kojima se, po našim saznanjima, već nekoliko mjeseci ne uplaćuju doprinosi i većina ih biva uskraćena i za zdravstvenu zaštitu.

Kako smo to isticali i na tematskoj sjednici Skupštine TK, ogromne probleme imaju i pacijenti kojima je potrebna operacija kičme sa ugradnjom implantata koje, za razliku od prethodnih godina,  Zavod zdravstvenog osiguranja TK nije uvrstio u program za 2023. godinu bez posebnog obrazloženja.

Da li se iste i dalje rade na UKC Tuzla, pitali smo nadležne, i čekamo odgovore.

Najznačajnija vijest aktuelnog menadžmenta UKC Tuzla, bila je kapitalna investicija popravke lifta, a u isto vrijeme mediji su prenijeli važnu vijest iz Kantonalne bolnice Zenica, da je na usluzi pacijentima u rad pušten i drugi, novi linearni akcelerator.

Dok najteži pacijenti našeg Kantona u borbi za život na radioterapije idu u Sarajevo, Mostar ili Zenicu, o vlastitom trošku, menadžment UKC Tuzla je bez odgovora. Sredstva za linearni akcelerator na UKC Tuzla odavno su osigurana, ali nabavka istog još uvijek nije završena.

Kao posljedica neodgovornog, bahatog i nestručnog odnosa menadžmenta UKC Tuzla evidentan je smanjen obim pružanja zdravstvenih usluga na što kontinuirano upozoravamo.

Namjera da implementirate Odluku Skupštine TK, od 31.5.2023., te da UKC Tuzla dovedete u rang Kantonalne bolnice i smanjite obim pružanja zdravstvene zaštite našim pacijentima mora biti spriječena svim zakonom predviđenim sredstvima” – navode iz KO SDP-a Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,