Nedjelja, 4. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kavazović u Doboju: Trebamo svi biti svjesni kolika je veličina mira u našoj zemlji

Preuzmite sliku

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas se sastao s gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, sa kojim je razgovarao o stanju Bošnjaka u Doboju, saradnji i unapređenju infrastrukture Islamske zajednice u tom gradu.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je zahvalio na dolasku reisu Kavazoviću i predstavnicima Islamske zajednice, poručivši da je Grad Doboj mjesto za sve.

– Mi se možemo pohvaliti na odličnoj saradnji sa Islamskom zajednicom i upoznao sam reisa Kavazovića kako mi to radimo i kako različitosti spajaju ovaj grad. Grad Doboj je multietnički grad, mi želimo da gradimo mir i stabilnost i odgovornost na nama je da brinemo o narodu koji živi ovdje – poručio je Jerinić.

Gradonačelnik Jerinić je uručio poklone reisu-l-ulemi Kavazoviću, kao znak zahvalnosti na njegovoj posjeti Doboju.

Prije sastanka u Gradskoj upravi Grada Doboja reis Kavazović se sastao s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Doboj, glavnim imamom Ibrahim ef. Halilovićem i saradnicima, a sastanku je  prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Delegacija Islamske zajednice koju predvodi reisu-l-ulema uputila se u džemat Grapska, gdje se održava Naučni skup pod nazivom “Zločini protiv čovječnosti i međunarodnog prava na prostorima Općine Doboj 1992. – 1995. godine”.

Nakon tog skupa u džamiji Grapska bit će proučen i mevlud, na kojem se očekuje obraćanje reisu-l-uleme, muftije zeničkog i predstavnika tog džemata. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje