Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Karić o ubijenoj djeci Sarajeva: Žalimo za svakim djetetom, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti!

Preuzmite sliku

“Žalimo za svakim ubijenim djetetom bilo gdje na zemaljskoj kugli, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti”, poručila je danas gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kao reakciju na vijest o manipulaciji sa imenima djece koja su stradala u opkoljenom Sarajevu.

“Nakon sramotnog pokušaja iz Prijedora, kada je prilikom obilježavanja „Oluje“ fotografija bošnjačke prognanice iz Žepe predstavljena kao srpska žrtva „Oluje“ u Hrvatskoj, sada su na red došli i falsfikati o ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Imena ubijene djece opkoljenog Sarajeva našla su se na listi 106 ubijene djece koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS“, navela je Karić.

Karić dodaje da se sastala sa osobama čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a imena su im se našla na spiskovima djece ubijene u Republici Srpskoj.

“Danas sam se sastala sa Miroslavom Lukićem, Danijelom Šahat i Dejanom Maleševićem čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a njihova imena su se našla na spiskovima ubijene djece u Republici Srpskoj“.

“Kada su ubijeni Marko i Damir su imali 17 godina, a Igor je imao 6 godina. Grad Sarajevo stoji uz porodice žrtava i iskoristićemo sva pravna sredstva da svi koji su zloupotrijebili nevine žrtve, ubijenu sarajevsku mladost, za to odgovaraju“, kazala je Karić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje