Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kamion sa humanitarnom pomoći iz Banjaluke krenuo ka ugroženom stanovništvu Turske

Preuzmite sliku

Kamion sa humanitarnom pomoći za ugroženo stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresima, prikupljenom u akciji koju je grad Banjaluka realizovao u saradnji sa gradskim Crvenim krstom, te Udruženjem “Udružene žene”, danas je upućen u centralno skladište na Palama, nakon čega će pomoć biti isporučena u Tursku.

Iako je akcija bila organizovana za prikupljanje humanitarne pomoći Siriji i Turskoj, zbog određenih poteškoća pomoć neće moći da bude isporučena u Siriju, ali postoje određeni modaliteti kako da se pomogne stanovništvu Sirije, prvenstveno pozivom na humanitarni broj 17023, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ponosan na sugrađane, koji su ko zna koji put pokazali svoju humanu stranu.

“Paketi pomoći namijenjeni su stanovništvu Turske, jer zbog određenih poteškoća, neće moći biti isporučeni u Siriju, ali gledamo kako da obezbijedimo finansijsku podšku i Siriji, upravo zbog svih izazova sa kojima se surećemo. Imamo veliku solidarnost i empatiju”, naglasio je Stanivuković.

  • On je poručio da grad Banjaluka pamti zemljotres, te saosjeća sa ugroženim stanovništvom i dodao da je ovo uvod u akciju “Za život žena“.

    Sekratar Gradske organizacije Crvenog krsta, koja je bila koordinator akcije, Željkica Ilić istakla je da je zadovoljna odzivom sugrađana ovoj humanitarnoj akciji.

    “Akcija prikupljanja pomoći narodu Turske uspješno je završena. Naši volonteri su prikupljali pomoć svaki radni dan, a danas šleper ide u centralno skladište na Palama, odakle će, kada se sakupe sve ostale donacije, krenuti za Tursku. Želim da se zahvalim svim građanima Banjaluke, koji su pokazali humanost, ovo nije prvi put”, rekla je Ilićeva.

  • Gorica Ivić iz Udruženja “Udružene žene” poručila je da su Banjalučani solidarno prikupljali pakete, te da je to izraz solidarne podrške za sve žene koje su pretrpjele štetu u zemljotresu.

    Za vrijeme trajanja akcije,građani Banjaluke su prikupljali ćebad, grijalice, cerade, vreće za spavanje, stolice na rasklapanje, krevete na rasklapanje i higijenske pakete za žene. (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje