Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja maja?

Nagle izmjene sunčanih perioda i lokalnih proljetnih pljuskova obilježje su proteklog perioda. Slično vrijeme zadržat će se i u prognoznom periodu do 31. maja.

Nešto nestabilniji period očekuje se u naredna dva dana sa intenzivnijim padavinama u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne.

Stabilnije vrijeme sa malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. maja. Od 25. maja do kraja mjeseca izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Temperaturni režim u periodu od 15. do 24. maja imat će karakteristike pravog proljeća, sa jutarnjim temperaturama od 7 do 12, u Herceogovini od 13 do 18 stepeni. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 20 do 25, u Hercegovini od 23 do 28 °C. Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 10 do 15, u Hercegoivini od 13 do 18 stepeni i najvišim dnevnim do 27, a u Herceogvini do 29 °C. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,