Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstvena prirodna atrakcija: Pogledajte kako je danas bilo na Vrelu Bosne

Preuzmite sliku

Jedinstvena prirodna atrakcija Vrelo Bosne mami posjetioce tokom cijele godine, a ljepotom posebno oduševljava u proljeće i ljeto kada je priroda na svom vrhuncu.

Vrelo Bosne je poznata turistička atrakcija, i za strane turiste i za domaće posjetioce koji žele uživati u jedinstvenom u prirodnom ambijantu.

Sastoji se od više malih otočića povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. Glavna atrakcija su labudovi koji plivaju i uživaju u bistroj zelenoj vodi.

Veliki broj Sarajlija kao i brojni drugi posjetioci današnji sunčan dan iskoristili su za šetnju u ovom parku prirode.

Na Vrelu Bosne već odavno nije dozvoljeno roštiljanje. Posjetioci koji ovdje dolaze, vode više računa kod odlaganja otpada jer imaju dovoljno mjesta za odlaganje.

Nedostatak parking prostora svakako već duže vremena predstavlja problem kada je u pitanju posjeta ovom izletištu.

Mještani koji stanuju u blizini svoja dvorišta su ‘pretvorila’ u parking prostore dok oni koji nepropisnim parkiranjem pokušaju izbjeći plaćanje parkinga budu rigorozno kažnjeni od strane policije.

Za građane su kazne od 500 do 1.000 maraka, a za vozila u vlasništvu firme od 1.000 do 3.000 maraka.

Na Vrelu Bosne radi samo jedan restoran, a ilustracije radi ćevapi koštaju 9,00 KM, limunada 5,00 KM, espresso kafa 2,5 KM, jedna kugla sladoleda košta 2,00 KM.

Prirodno područje Vrelo Bosne u Kantonu Sarajevo prostire se na 603 hektara i obuhvata izvorište Vrela Bosne, Veliku aleju, Stojčevac i Rimski most. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje