Četvrtak, 2. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izetbegović o dešavanjima u Turskoj: Narod je pokazao na čijoj je strani, spreman da brani demokratiju i izbor

Pokušaj vojnog udara u Turskoj  je bio podmukao plan s ciljem da se izazve haos u društvu i državi, rekao je u svom obraćanju predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, javlja Anadolu Agency (AA). 

“Situacija se stabilizira u ovom času. Mislim da će se desiti potpuno obratno od onoga što su neki željeli, mislim da će ovo očistiti redove, jer su se pokazala lica na koja se mogu, a na koja ne mogu osloniti, gdje je bolesni, a gdje zdravi dio”, rekao je Izetbegović.

Naglasio je kako smatra da će ovo voditi stabilizaciji prilika u Turskoj, jer će se desiti čišćenje redova u vojsci.

Izetbegović je kako je ovo bio pokušaj udara na one koji predvode vlasti u posljednjih 10 godina, a koji su napravili snažan iskorak u ekonomiji i razvoju.

“U kontaktu sam sa liderima Turske, porodicama, pratim situaciju sa ambasadorom. Kontaktirao sam članove Predsjedništva BiH i predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu danas ću prenijeti našu zajedničku poruku. Imaju snažnu podršku Predsjedništva i svakog od trojice u stabilizaciji prilika u Turskoj”, rekao je Izetbegović.

Narod je pokazao na čijoj je strani, rekao je Izetbegović, i iskazao spremnost da brani izbor i demokratiju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,