Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izbori 2018. | ANKETA: Glasate li isto ili ovaj put drugačije?

Preuzmite sliku

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je oko 800 kandidatskih lista za učešće na predstojećim izborima 2018. Kandidatske liste za predstojeće izbore možete pogledati OVDJE.

U Bosni i Hercegovini će se 7.oktobra 2018.godine održati redovni Opći izbori. Na izborima će se birati članovi Predsjedništva BiH, zastupnici za Parlamentarnu skupštinu BiH, zastupnici za Parlamentarnu skupštinu Federacije BiH, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske i zastupnici za Skupštine kantona u Federaciji BiH.

Političke strukture u BiH godinama stvaraju barijere za  bavljenje politikom svima onima, koji nisu pod njihovim neposrednim ili posrednim nadzorom.

Evidentno je da su Bosni i Hercegovini potrebne promjene, prema istraživanjima za korjenite promjene najpotrebnije je „buđenje“ pasivnih birača. Potrebni su značajni napori, da se pokuša „probuditi“ oko 50% pasivnih građana BiH, koji ne izlaze na izbore. Ta činjenica govori, da na rezultate izbora u BiH ne odlučuju oni koji na njih izlaze nego oni koji na njih ne izlaze.

Sudjelujte u ovosedmičnoj anketi portala Tuzlanski.ba i odgovorite na pitanje:

Da li ćete na predstojećim izborima glasati isto ili drugačije?

GLASATI MOŽETE OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,