Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Izabrana nova Vlada Republike Srpske

Preuzmite sliku

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su sinoć novi saziv Vlade Republike Srpske, koju će predvoditi Radovan Višković.

Za izbor Vlade i premijera RS glasala su 74 poslanika od čega ih je 51 bilo za, a 23 protiv.

Na trećoj posebnoj sjednici parlamenta RS, poslanici su za ministra finansija RS izabrali Zoru Vidović, za ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, a za ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željka Budimira.

Na poziciju ministra saobraćaja i veza RS izabran je Nedeljko Čubrilović, ministra energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske izabran je Zlatan Klokić, za ministra prosvjete i kulture Željku Stojičić, a za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Bojan Vipotnik.

Poslanici su poziciju ministra privrede i preduzetništva RS povjerili Vojinu Mitroviću, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savi Miniću, dok je ministar trgovine i turizma RS Sevlid Hurtić.

Za ministra pravde Republike Srpske izabran je Miloš Bukejlović, za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslav Kabić, za ministra uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, a na mjesto ministra za porodicu, omladinu i sport RS Dado Dogan.

Nakon izbora, premijer i ministri Republike Srpske položili su zakletvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,