Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest bivšeg heroinskog ovisnika koju svako treba pogledati: Imao je sve – divne roditelje, skladan brak, prekrasnu djecu… (VIDEO)

Preuzmite sliku

Almir Karadža bivši je pripadnik Armije BiH ali i ovisnik o teškim drogama. Dno je dotakao onog trenutka kada je postao ovisnik o heroinu. Danas radi u centru za liječenje od ovisnosti. Spasili su ga kako kaže Hamza Ražnjatović i Hafiz Bugari, a danas i sam Karadža spašava druge mlade živote osoba koje su ovisnici o teškim drogama.

 • Emotivna i prije svega veoma poučna ispovijest Almira Karadže na jednoj od tribina koje su održane u organizaciji Udruženja Horizont iz Bihaća mnoge će potaknuti na razmišljanje.

  Almir Karadža imao je sve – divne roditelje, skladan brak, prekrasnu djecu. Nakon završetka rata u BiH, počeo je sa korištenjem heroina. Na početku je mislio da može imati kontrolu ali ubrzo shvaća da je postao ovisnik.

  Otac ga se odriče, žena sa djecom napušta i odlazi u Njemačku. Almir ostaje potpuno sam. Dolazak u Sarajevo mu iz korijena mijenja život. Almirova iskrena priča pokazuje nam kako droga mijenja čovjeka, ali ipak je moguće da se dugogodišnji heroinski ovisnik može izliječiti tj. stručnim terminom zaliječiti i postati ponovo koristan član zajednice. Danas se Almir svakodnevno suočava sa onima koji su priznali da imaju problem sa ovisnošću.

  Poslušajte njegovu životnu priču i presudni trenutak kada je odlužio otići u centar za odvikavanje. Podijelite, nekome će koristiti:

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,