Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Institucije Brčko distrikta BiH reagovale na napad na novinara Mirzu Derviševića

Preuzmite sliku

U ime institucija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, najoštrije osuđujemo kukavički napad na našeg sugrađanina Mirzu Derviševića, novinara i urednika brčanskog portala Times.ba, naveli su jutros iz Vlade Brčko distrikta.

“Pružamo bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u nastojanju da što prije otkrije počinioca i motiv ovog brutalnog napada.

Energična reakcija nadležnih institucija na otkrivanju i kažnjavanju odgovornih treba da pokaže da je Brčko distrikt BiH sredina u kojoj postoji nulta tolerancija prema svim aktima nasilja, bez obzira na motiv, a naročito ako je ono povezano sa medijskim izvještavanjem”, naveli su u reakciji iz kabineta gradonačelnika.

Podsjećamo, Mirza Dervišević, novinar iz Brčkog i vlasnik portala Times.ba, a široj javnosti poznat kao muzičar koji je izdao nekoliko albuma na našem i engleskom jeziku, sinoć je u sačekuši napadnut i pretučen.

Dervišević već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor prije nekoliko dana kako bi posjetio svoju porodicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,