Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: Ne želim se prošetati kroz Parlament, želim ostaviti trag, radit ću na racionalizaciji Federacije BiH

Preuzmite sliku

U ovosedmičnom izdanju Centralnog dnevnika na FACE TV-u gradonačelnik Tuzle u odlasku Jasmin Imamović govorio je o svom potezu da nakon 22 godine napusti mjesto gradonačelnika Tuzle, o svom mogućem nasljedniku ali o planovima i idejama po pitanju racionalizacije Federacije BiH. 

“Morao sam nakon 22 godine napustiti poziciju gradonačelnika Tuzle. Tim koji ostavljam iza sebe je najbolji do sada, oni mogu podnijetu tu promjenu. Mogu sačuvati ono što smo izgradili do sada i stvarati nove vrijednosti. Zijad Lugavić bi bio dobar za poziciju novog gradonačelnika Tuzle, pošten je, obrazovan i efikasan.” navodi Imamović, te o predstojećim političkim procesima u BiH navodi:

“Moguće je formirati vlast s HDZ-om! SDA je pokazala dokle može dobaciti, sada nova energija treba dobiti priliku. Nikšić da bude premijer Federacije. Nismo pretpostavljali da će dva zastupnika PDA preletjeti. To je ono čega se najviše bojimo. Denis Bećirović je jako pragmatičan, on ima gotovo pripremljen program. Ambasadori će doći na red tek onda kada se oformi kabinet. Broj protivnika u politici treba smanjiti na minimum.” naveo je Imamović te dodao da je glavni cilj racionalizacija Federacije BiH.

“U Parlamentu ću predlagati stvari koje se čine nevjerovatnim. Neću odustati. Želim ostaviti trag, a ne prošetati se kroz Parlament BiH. Jedan od osnovnih ciljeva mi je zalaganje da se napravi autoput. Važna je i pruga Sarajevo – Vareš – Banovići – Tuzla – Brčko. Kada bude trebalo manje od pola sata od Tuzle do Žepča, onda je to i do Sarajeva sat vremena. Želim biti u Parlamentarnoj komisiji za saobraćaj i komunikacije zbog ovih stvari.” navodi Imamović.

“Treba biti pažljiv prema odnosima sa Amerikom, Britanijom, Njemačkom… Oni su potrebni BiH, jer su pokazali prijateljstvo prema nama. Amerika i Njemačka su nas jako zadužile. Ako se Putin i Dodik raduju Alkalajevom govoru u UN-u, onda se moramo zamisliti” naveo je Imamović te dodao da je sada najvažnije formirati vlast i podržati Nikšića u vođenju pregovora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,