Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husein Tokić najavio pad Vlade TK

Preuzmite sliku

Husein Tokić predsjednik SD BiH i aktueni poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona najavio je pad Vlade Tuzlanskog kantona u narednih nekoliko dana i formiranje nove skupštinske većine.

Naime, za vrijeme gostovanja na RTV TK u emsiji “U Fokusu” Tokić je potvrdio da se već vode pregovori sa partnerima u vezi sa formiranjem nove skupštinske većine što znači da će Vlada TK na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem biti smijenjena prije isteka mandata.

“Ostalo je još samo da usaglasimo neke stvari u vezi zajedničkog programa sa strankama koje će biti dio nove vladajuće većine u TK. U narednih nekoliko dana bi sve trebalo biti spremno za vanrednu sjednicu Skupštine TK. Što se tiće pozicije predsjednika Skupštine ja ukoliko budem ponuđen za tu funkciju neću bježati od odgovornosti” – kazao je Tokić.

Kristalno jasno je da vlast sastavljena na osnovu par populističkih mjera, bez strateškog plana i dugoročne vizije razvoja Tuzlanskog kantona i bez gotovo i jednog ozbiljnijeg kapitalnog projekta nije ni čudo što se sama i urušava navodi Tokić dodaje:

“Socijaldemokratska partija BiH i SDA imali su potpisan sporazum o saradnji. Međutim, ubrzo nakon toga ljudi iz SDA nisu ispoštovali većinu dogovora tako da je ta zajednička saradnja brzo prekinuta” – dodaje Tokić.

Prema njegovim riječima okosnicu nove skupštinske većine će sačinjavati stranke trojke predvođene SDP-om, zatim zastupnica iz PDA-a kao i članovi naše Socijaldemokratske partije BiH te još neke stranke odnosno zastupnici čija imena nije otkrivao.

Tokić dodaje kako će nova vladajuća skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu imati više od 18 ruku.

“Biće mnogo više od 18 ruku. Cilj nam je stabilna skupštinska većina i stabilna Vlada TK” – istako je Husein Tokić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,