Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Humor, ironija i satira: Kako je ‘Raja sa biroa’ vidjela rezultate lokalnih izbora u BiH?

Preuzmite sliku

Bosanci i Hercegovci su oduvijek važili za narod sa dobrim smislom za humor, a time se vodi i Facebook stranica “Raja sa biroa

Uvode ironiju, nadrealizam i satiru u naše živote, i kako kažu, ovo je njima samo zabava da raji olakšaju tmurne dane i svijetle noći, nemali broj je i onih koji vjeruju da njihov uticaj sa skoro 34.000 pratilaca nije zanemariv.

Stranica je nekada brojala oko 150.000 članova, zatim je bila gašena, a danas je ponovo aktivna. Obično na svoj način prate sva aktuelna dešavanja od političkih, regionalnih, preko kulturnih do sportskih, a kako sami navode, ne postoji političar u BiH kome nisu bili “Trn u oku”.

U ranijem istupu u medijima zaduženi za objave na stranici su istakli: Nismo mi nikad brojali lajkove, niti su nam oni ikada bili bitni. Bitno nam je da se raja nasmije i kažu “ja kretena ovih”.

Tokom predizborne kampanje njihove objave i konstatacije postajale su viralne, a nakon izbornih rezultata doseg i reakcije su “eksplodirale”. Pogledajte samo neke od objava kojima su na svoj način vidjeli ovogodišnje lokalne izbore. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,