Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li i BiH dozvoliti ulazak stranaca za spas turizma

Preuzmite sliku

Zastupnici u Domu naroda Parlamenta FBiH na ovosedmičnom zasjedanju usvojili su zaključak s prijedlozima za spas ovogodišnje turističke sezone.

Zaključak je upućen Vijeću ministara BiH od kojeg je zatražena hitna izmjena postojeće odluke kojom je u uslovima pandemije koronavirusa reguliran ulazak stranaca u BiH.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH od Vijeća ministara BiH zatražio je da se izmjenom postojeće odluke neometan prelazak granice osigura za tri kategorije stranaca, piše Indikator.ba.

U prvu kategoriju spadaju oni koji imaju negativan PCR ili antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Druga kategorija kojoj bi, također, trebalo osigurati ulazak u BiH su stranci koji su preboljeli Covid-19 te za to imaju dokaz, odnosno potvrdu koja nije starija od šest mjeseci, dok u treću kategoriju spadaju oni koji su se cijepili protiv Covida-19 i za to imaju odgovarajući potvrdu.

Bez predloženih izmjena odluke o načinu prelaska granice BiH turističkom sektoru u Federaciji BiH kao i BiH prijeti potpuni kolaps, naglasili su prilikom donošenja Zaključka upućenog Vijeću ministara BiH zastupnici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Zaključak je usvojen na prijedlog predsjedatelja ovog doma Tomislava Martinovića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,