Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

HDZ danas u Mostaru bira novo rukovodstvo, Čović jedini kandidat

Preuzmite sliku

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Dragan Čović od 2005 godine, danas u Mostaru održava 14. izborni Sabor, a novo rukovodstvo stranke će birati oko 570 izaslanika na mandat od naredne četiri godine.

Kako je najavljeno iz HDZ-a BiH, izaslanici će danas birati stranačkog predsjednika, zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva.

“Na saborskom zasjedanju očekuju se brojni gosti, predstavnici međunarodne zajednice, diplomate, stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo sestrinskog HDZ-a te predstavnici akademske zajednice, crkve, gospodarstvenici i drugi uglednici”, navode iz HDZ-a.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izvijestit će izaslanike o učinjenim aktivnostima u mandatnom razdoblju od 2019. do 2023 godine.

Saborski izaslanici svojim sudjelovanjem razmatrat će, te izglasati Statut, zatim Poslovnik i Program HDZ-a BiH. Također, na Saboru će se izabrati i novi članovi Središnjeg odbora HDZ BiH kao i članovi Nadzornog odbora HDZ BiH.

Zasjedanje Izbornog sabora najavljeno je za 11 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a prije toga će delegacije položiti cvijeća i zapaliti svijeće za poginule branitelje na spomen obilježju ispred Kosače.

Prema dostupnim informacijama, Dragan Čović je jedini kandidat za predsjednika stranke na čijem je čelu već 18 godine te se očekuje da će mu mandat ponovno biti povjeren i za naredne četiri godine, posebno zbog toga što je na prošlim izborima ostao i na čelu Hrvatskog narodnog sabora.

Nakon izbora novog rukovodstva medijima će se obratiti novoizabrani lider HDZ-a BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,