Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Halilagić: Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja/nastavnika

Preuzmite sliku

Povodom 5. oktobra, dana kada učitelji i nastavnici u cijelom svijetu obilježavaju svoj dan, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku svim prosvjetnim radnicima:

“Svim prosvjetnim radnicima na području našeg kantona u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam 5. oktobar – Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili, kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva.

Vlada Tuzlanskog kantona je prepoznala taj vaš doprinos, te iznimno cijeni opću ulogu prosvjetnih radnika u našem društvu. U proteklih osam mjeseci to smo pokazali kroz nove pedagoške standarde i normative u svim oblastima obrazovanja, čime ćemo, uz određene socijalne aspekte, u značajnoj mjeri dati i doprinos povećanju kvaliteta obrazovanja. Također, povećali smo i plaće prosvjetnim radnicima, te nastojali ublažiti efekte krize i inflacije koja je zahvatila naše područje.

Osim navedenog značajna sredstva usmjerili smo u kapitalne projekte i investicije u oblasti obrazovanja i time direktno poboljšali uslove za provođenje obrazovnog procesa.

I pored navedenog ostalo je još prostora da unaprijedimo uslove u kojima nastavnici i profesori danas rade. To nam je zadatak na kojeg ćemo odgovor dati u narednom periodu.

Ovim putem želim iskazati i spremnost Vlade, na čijem sam čelu, na stalni dijalog, s ciljem osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika u našem društvu.“ navodi Halilagić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,