Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na granici BiH i Hrvatske: Putnici u Doljanima čekaju i do 2,5 sata

Preuzmite sliku

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza u BiH. Na GP Doljani na izlazu iz zemlje čeka se oko 2,5 sata, a na ulazu oko dva sata. Na GP Gabela Polje na izlazu iz BiH čeka se od 45 minuta do sat vremena. Na prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša na prelazak granice čeka se do 45 minuta. I na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća. Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Povodom ukopa identificiranih žrtava stradalih u genocidu u Srebrenici 1995. godine, danas je zabranjeno kretanje teretnih vozila preko 3,5 tone na putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica-Zvornik, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Srebrenica i Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica).

Također, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, kao i na putnim pravcima Zvornik-Vlasenica, Memići-Karakaj, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Srebrenica i Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Pojačana je frekvencija vozila na putevima prema jugu zemlje. U poslijepodnevnim satima očekuje se  pojačana frekvencija autobusa i putničkih vozila na svim putevima koji iz Srebrenice idu prema unutrašnjosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Vozačima i putnicima se, zbog izrazito visokih dnevnih temperatura savjetuje da tokom putovanja na dužim relacijama, prave češće pauze. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,