Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Grupa hadžija nije odletjela za Džedu zbog problema s avionom, let odgođen za sutra

Preuzmite sliku

Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizovati potpisani ugovor sa Uredom za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Dva puta su odgađani najavljeni letovi aviona s hodočasnicima iz Bosne i Hercegovine.

Direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderris Nezim ef. Halilović je za Fenu kazao da su u toku pregovori sa avio-kompanijom Turkish Airlines.

– Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizovati potpisani ugovor o čem smo obaviješteni jutros u 05.30 sati. U koordinaciji sa Kabinetom reisu-l-uleme Islamske zajednice odlučeno je da se za bh. hadžije osigura sigurniji avioprijevoznik – kazao je Halilović.

  • Izvjesno je, kazao je Halilović, da će pregovori biti uspješni i da će prva grupa hodočasnika za Medinu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo krenuti sutra.

    Hodočasnicima koji su stigli iz Bihaćkog muftijstva osigurani su smještaj i hrana do termina leta, hodočasnice će do svog leta biti smještene u zgradi ženskog odjela Gazi Husref-begove medrese u Sarajevu a hodočasnici u medresi “Osman ef. Redžović” u Visokom. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,