Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Granična policija zaplijenila oko 200 kilograma droge

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u srijedu su zaplijenili oko 200 kilograma opojne droge skank u graničnom pojasu na području Bileće.

Drogu su iz Crne Gore u BiH pokušali prokrijumčariti R. B. (1978.), M. K. (1978.), M. K. (1977.) i N. V. (1983.), državljani Crne Gore.

Otkrivena je na više mjesta u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, dok su dva vozila, crnogorskih nacionalnih oznaka, bila prethodnica, odnosno imala su ulogu “čistača”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH i u toku je daljnji kriminalistički rad na tom predmetu.

Zapljena spomenute droge, kako je navedeno, nastavak je kontinuiranog rada pripadnika Granične policije BiH na sprečavanju nezakonitog prometa opojnih droga.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić naglasio je kako količine oduzetih opojnih droga i evidentiranih slučajeva tokom protekle dvije godine premašuju statistike iz prethodnih godina.

“Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika Granične policije BiH na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i ovom prigodom im se želim zahvaliti na svim aktivnostima koje poduzimaju u zaštiti državne granice, unatoč nedovoljnim uvjetima za rad”, kazao je Galić.

Tokom devet mjeseci ove godine, kako je naglasio, pripadnici Granične policije BiH evidentirali su 68 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama u kojima je prijavljeno 75 osoba.

Po njegovim riječima, aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droga i drugih oblika prekograničnog kriminala bit će prioritet i u narednom periodu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,