Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla

Preuzmite sliku

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum u petak su lišili slobode državljanina Pakistana, nakon što je otkriven u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

Migranti su krijumčareni u tri taksi vozila kojima su upravljali državljani BiH, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svjedoka, došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i lišen slobode.

Državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ‘krijumčarenje osoba’, biti predat Tužiteljstvu BiH.

O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su 20. februara na području Višegrada spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH protiv kojeg je Tužiteljstvu BiH podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘krijumčarenje osoba’.

Migranti su krijumčareni u putničkom motornom vozilu Audi, bh. nacionalnih oznaka, a nakon saslušanja u svojstvu svjedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, dodaje se u izvještaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,