Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelniku Živinica Beganu Muhiću (SDA) uručeno Uvjerenje o dodjeli mandata

Preuzmite sliku

Novoizabranom gradonačelniku Živinica Beganu Muhiću (SDA-Stranka demokratske akcije) danas je Centralna izborna komisija BiH uručila Uvjerenje o dodjeli mandata.

Centralna izborna komisija BiH je 12. juna donijela Odluku o potvrđivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika grada Živinice koji su održani 28. maja ove godine.

Iz CIK-a podsjećaju da su izabrani zvaničnici dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u„Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju. Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

Također, izabrani zvaničnici trebaju popuniti Izjavu o prihvatanju/odbijanju mandata i Potvrdu o prijemu uvjerenja i iste je potrebno predati na Protokol Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje