Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

GO NiP Tuzla: Imamović se samovoljno stavio na čelo izborne liste

Preuzmite sliku

Nakon odnesene ostavke Sabahudina Imamovića na poziciji predsjednika Izvršnog odbora Gradske organizacije Naroda i pravde (NiP) u Tuzli, tim povodom su se oglasili iz Gradskog odbora NiP Tuzla.

– Imamović se nije udostojio da obavijesti Izvršni odbor Gradske organizacije NiP-a Tuzla o ostavci te razlozi koje je naveo ne korespondiraju stvarnim razlozima. Referirajući na dosadašnji rad Imamovića neophodno je istaći da je imao značajnih propusta, među kojima su loša komunikacija sa članovima IO GO NiP Tuzla, kao i pokušaj provođenja samovolje kod kreiranja listi za predstojeće izbore, gdje je sebe pozicionirao na broj 1, bez saglasnosti IO GO NiP Tuzla – naveli su iz ove stranke.

Istakli su i da Izvršni odbor Gradske organizacije NiP Tuzla nastavlja svoj rad u punom kapacitetu etične skladnosti sa principima demokratije, gdje je cilj zajedničko donošenje odluka.

– Kada nije ostvario vlastite želje i planove, a nanio štetu tuzlanskom NiP-u, Imamović je podnio ostavku – istakli su su iz GO NiP-a Tuzla zaključivši da je Imamović ostavkom preduhitrio izglasavanje nepovjerenja od Izvršnog odbora Gradske organizacije NiP-a Tuzla,

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,