Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Glavni odbor: Potvrđena lista kandidata za rukovodioce i tijela Naše stranke

Preuzmite sliku

Glavni odbor Naše stranke potvrdio je na sjednici listu kandidata za predsjednika, tri potpredsjednika i članove Glavnog i Nadzornog odbora te Suda časti u narednom mandatu, koje će birati delegati Kongresa te stranke, najavljenog za 18. maj u Sarajevu. Prijedlozi su dostavljeni iz stranačkih lokalnih odbora nakon uspješno završenog procesa kandidiranja.

Za predsjednika stranke u narednom mandatu, iz lokalnih organizacija su stigle dvije nominacije – za dosadašnjeg predsjednika Predraga Kojovića i aktuelnog člana Predsjedništva stranke Damira Marjanovića, saopćila je ta stranka.

Delegati Kongresa birat će tri potpredsjednika među osam kandidata: Irme Baralije, Omera Berbića, Mirsada Čamdžića, Alena Girta, Vibora Handžića, Srđana Mandića, Nasihe Pozder i Zdravka Radoševića.

Glavni odbor je potvrdio listu od 25 kandidata za pet članova Nadzornog odbora, kao i 18 kandidata za Sud časti, a utvrđena je i lista od 102 kandidata za novi saziv Glavnog odbora.

Na današnjoj sjednici su također razmatrani prijedlog prečišćenog teksta izmjena i dopuna Statuta stranke, kao i niz dokumenata za pripremu četvrtog izborno-izvještajnog kongresa te je usvojena informacija o broju delegata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje