Ponedjeljak, 17. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gdje ovog ljeta putuju Bosanci i Hercegovci?

Ako je suditi prema podacima vodećih turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine, građani iz naše zemlje, zahvaljujući padu cijena, Tursku vide kao najprivlačniju ovogodišnju destinaciju.

 • golden-antalija23454
 • “Najpopularniji su letovi za Tursku, tj. Antaliju. Riječ je o charter letovima koji su počeli od 1. juna, dok u aranžmanima postoje specijalne ponude za djecu. Jadran je također popularan, a najviše hrvatsko primorje sa akcentom na Orebić”, rečeno je za Klix.ba iz agencije Relax Tours.

  U Relax Toursu iznijeli su podatak kako popularnost dijele Španija gdje se ostaje 11 dana, te Istanbul koji je konstantno u interesu građana.

  Također, pored Hrvatske ljude zanimaju i druge države na Jadranskom moru.

  Kako je rečeno iz agencije Sol Azur, interes opravdava nadolazeći mjesec Ramazan zbog kojeg ljudi za svoj odmor žele što raniji odlazak u Tursku.

 • golden-tours-studijsko-putovanje-antalya-2015 (9)
 • “Standardna ponuda Turske izuzetno je popularna za mjesec juni kao i prošle godine, a gradovi i mjesta u ponudi su Antalija, Belek i Kemer. Nakon Turske, interes je najveći za azurnu obalu Španije i Italije”, rečeno je iz Sol Azura.

  “U svakom slučaju Turska je na prvom mjestu uključujući pet mjesta na antalijskoj rivijeri. Pored Turske u ponudi je hit destinacija u Albaniji koja je sve popularnija u protekle dvije – tri godine u iznosu već od 375 KM”, potvrđeno je za Klix.ba iz Centrotoursa.

 • golden-tours-studijsko-putovanje-antalya-2015 (6)
 • Osim Albanije, Centrotours ističe i tradicionalni Jadran gdje su ovog mjeseca posebno popularna mjesta poput Korčule, Herceg Novog i Neuma.

  Iz Ventura Travel Agencyja (VTA) također ističu izuzetnu popularnost Turske, odnosno Istanbula u koji se može otići za 425 KM, a tu su i aranžmani za nezaobilaznu Antaliju, piše Klix.ba.

  Nakon Turske popularna destinacija koju nudi VTA je Budimpešta, a među jeftinijim aranžmanima su oni za Veronu i Gardaland već od 235 KM.

  Također, VTA izdvaja ljetovališta u Albaniji i Bugarskoj. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,