Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Formiraju se redovi pred Zetrom, počinje vakcinacija građana bez najave

Preuzmite sliku

Kanton Sarajevo jedan je od kantona koji od danas kreće sa masovnom vakcinacijom svih građana bez prethodne najave, prenosi N1.

Odluka je najavljena prije nekoliko dana, kada je rečeno:

Od 31. jula možemo najaviti da Ministarstvo zdravlja i KS prvi put kreću u dane “otvorenih vrata”. Za taj dan odvojeno je 4.000 vakcina AstraZeneca za sve građane, od 18 godina i starije. Svi koji žele da se vakcinišu AstraZeneca vakcinom, a stanuju u KS mogu doći u Zetru da se vakcinišu”, rekla je Mirna Pecikoza, portparolka Ministarstva zdravstva KS.

Prema njenim riječima, u KS danas dolazi 24.000 doza AstraZeneca vakcina. Najavila je da sutra na poziv dolaze građani koji su se prijavili, odnosno 3.500 građana ispod 60 godina koji će dobiti poziv. 28. jula, na poziv dolazi 3.500 građana esencijalnih zanimanja kao što su obrazovanje, inspekcija i policija, a 29. i 30. jula po 3.000 građana koji također pripadaju esencijalnim grupama.

Iz Ministarstva zdravstva KS mole sve građane za strpljenje i poštovanje higijensko – epidemioloških mjera, kao bi sve proteklo u najboljem redu.

Upućen je i poziv stažistima i volonterima za pomoć pri u administrativnim poslovima na Zetri da se “pro bono” prijave i pomognu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,