Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Feđa Štukan: Zbog heroina sam umro deset puta!

Preuzmite sliku

Glumac Feđa Štukan bio je gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem.

Kao i uvijek, bio je otvoren, a govorio je o tome kako je nastala njegova knjiga.

– Počeo sam da pišem materijal za film, ali to se omaklo, pa sam nastavio pisati. Htio sam da ostavim svojoj kćerki knjigu gdje može vidjeti ko sam zapravo ja, a da to nije prenapuhano. Nisam htio da sluša priče koje su napuhane. Htio sam da vidi ko sam zapravo ja ako mi se nešto desi. Želio sam da joj ostane dokument koji će ona pogledati i naučiti nešto iz toga – rekao je.

Govorio je i o konzumiranju droge, što je radio u ranijoj fazi života. Otkrio je da su roditelji znali da je konzumirao droge.

– Jesu, ali su odbijali to prihvatiti. Sjećam se majke kad je gledala fotografije iz djetinjstva. Tad mi je rekla da ne odustaje od mene – kazao je.

“Danas je sve iza mene. Da radim u fabrici heriona više mi ne bi palo na pamet da uzmem drogu ikada. Odgovorno tvrdim da je alkohol dosta štetniji od određenih vrsta lakih droga poput kanabisa. Da je alkohol sada nekad nasto bio bi zabranjen u mnogim zemljama. To je vrlo teška droga s ozbiljnim posljedicama” – priča Štukan.

Feđa je veoma slikovito opisivao svoj život za vrijeme dok je bio ovisnik o teškim drogama.

“Jako niska je stopa osoba koje se zauvijek uspiju izliječiti ovisnosti. Negdje oko pet posto samo ljudi uspije. Danas ne pijem čak ni alkohol. Čak sam veće gluposti znao napraviti pod uticajem alkohola nego heroina” – kaže Štukan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,