Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fahrudin Solak pisao tužiteljici: Hitno provođenje istrage ‘neobjektivnih i krivih navoda’ u medijima

Preuzmite sliku

Podsjećamo, FUCZ je pod vodstvom Solaka nabavku medicinske opreme, u milionskoj vrijednosti, odlučila povjeriti firmama koje se bave uzgojem malina i restauracijom namještaja

Fahrudin Solak, šef Federalne uprave Civilne zaštite potpisao je Zahtjev upućen glavnoj tužiteljici Tužilaštva KS Sabini Srajliji u kojem je zatražio hitno provođenje istrage “neobjektivnih i krivih navoda” u medijima, a vezano za sumnjive nabavke medicinske opreme u režiji FUCZ.

Podsjećamo, FUCZ je pod vodstvom Solaka nabavku medicinske opreme, u milionskoj vrijednosti, odlučila povjeriti firmama koje se bave uzgojem malina i restauracijom namještaja.

Pogledajte šta je Solak, iz bolničke postelje, napisao u svom pismu glavnoj tužiteljici Tužilaštva KS, koji je uslijedio nakon što Tužilaštvo već objavilo da je pokrenulo istražne radnje…

  • Ugovor precizira da se kupuje invezivni respirator HC VE003, a da je ukupna vrijednost ugovorene robe 10 miliona i 530 hiljada KM. U tu vrijednost uračunat je PDV. Zanimljivo je da je ugovor potpisan 3. aprila, a da je kompanija “Srebrena malina” tek prekjučer dobila dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva da može uvesti medicinsku opremu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,