Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan donirao Bosni i Hercegovini 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa

Preuzmite sliku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan donirao je zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa.

Ova donacija dio je dogovora koje su članovi Predsjedništva BiH postigli s turskim liderom na današnjem sastanku u Ankari.

Članovi Predsjedništva BiH započeli su danas službenu posjetu Turskoj, a nakon niza obavljenih sastanaka, Komšić, Džaferović i Dodik sastali su se i sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

  • Vijest je objavljena na konfrenciji za medije nakon sastanka, a Erdoganu se zahvalio predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik.

    Tako će prva veća količina vakcina, koje će u našu zemlju stići ponovo biti donacija, nakon one iz Srbije od pet hiljada vakcina.

  • Podsjetimo, vlasti na državnom nivou uopšte ne učestvuju u procesu nabavke (Vijeće ministara), pa je sada sve na entitetima. Federacija BiH još uvijek dogovara s dobavljačima, a kada će kupiti prve količine vakcina, još uvijek je neizvjesno.

  • Posjeta Turskoj Predsjedništva BiH već sad se može ocijeniti uspješnom jer je potpisan i sporazum o gradnji autoputa Sarajevo – Beograd – Sarajevo, piše Klix.ba (Foto: Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje