Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Eminentni hirurzi UKC-a Tuzla pristupili Socijaldemoraktama BiH

Preuzmite sliku

Članovi Socijaldemokrata BiH postala su dva eminentna profesora, hirurga sa Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla.

Doktori Samir Delibegović i Fuad Pašić su u Socijaldemokratama BiH, u njenom rukovodstvu i članstvu koje iz dana u dan stalno raste prepoznali ljude koji mogu da mijenjaju našu stvarnost i da unaprijede medicinu u BiH. Vrhunski rezultati ova dva profesora i lična prijateljstva sa najprominentnijim hirurzima u Evropi i svijetu, daju nam garanciju da možemo imati bolju i dostupniju vrhunsku hirurgiju. Dijeleći isti svjetonazor, imajući ista politička stremljenja, zajedničkim naporima idemo prema boljoj budućnosti! – navode iz stranke SD BiH.

Prof.dr.sc. Samir Delibegović, šef odjeljenja Proktologije, Klinike za hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, redovni profesor na Katedri za hirurgiju, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Predsjednik „Udruženja endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine.“

Jedan od začetnika moderne, laparoskopske hirurgije u Bosni i Hercegovini, član Edukacionog komiteta Evropskog udruženja Endoskopskih hirurga (EAES), član Američkog udruženja hirurga (ACS). Autor više knjiga i naučnih radova, urednik u više međunarodnih časopisa.

Prof.dr. sc. Fuad Pašić, šef odjeljenja opšte i abdominalne hirurgije, Klinike za hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, vanredni profesor na Katedri za hirurgiju, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Predsjednik državnog Udruženja „Društvo za debljinu u BiH”.

Jedan od vodećih barijatrijskih hirurga Jugoistočne Evrope, koji je ovu vrstu hirurgije uveo na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla, te se u Bosni i Hercegovini ova grana hirurgije samo radi u Tuzli. Autor više knjiga i naučnih radova, urednik u više međunarodnih časopisa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje