Ponedjeljak, 3. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Edin Delić pozvao vijećnike da iz svog džepa plate nepotrebni referendum za opoziv načelnika Lukavca

Načelnik općine Lukavac Edin Delić danas je službeno uputio izjavu na adrese 18 općinskih vijećnika, prema kojoj bi svaki od njih trebao “iz svog džepa” platiti 1/18 troškova za, kako kaže, nepotrebni referendum za opoziv načelnika Lukavca koji se održao prošle nedjelje.

Delić smatra kako bi vijećnici tim potezom trebali pokazati odgovornost prema građanima.

“Referendum za opoziv načelnika Lukavca građane je koštao 96.000 KM, a plaćen je sredstvima iz Budžeta općine. S obzirom da sam ja, zajedno sa Admirom Mosorovićem i Admirom Turkićem svojim glasom izglasao za provođenje referenduma na kome je većinom glasova građana Općine Lukavac odbijen zahtjev, čime je učinjen trošak i šteta po budžet općine, saglasan sam da snosim dio od 1/18 troškova referenduma u iznosu od 5.333,33 KM”, naveo je Delić u službenoj izjavi.

Od je dodao da potvrđuje saglasnost da se namirenje navedenog iznosa izvrši preusmjeravanjem sredstava iz novčane naknade za rad vijećnika u Općinskom vijeću, dok se ne isplati iznos u cjelosti ili do isteka mandata.

“Saglasan sam da se iznos mjesečnih naknada uplaćuje direktno u budžet Općine Lukavac sa naznakom ‘za troškove referenduma za opoziv načelnika'”, napisao je Delić.

Delić je za kraj istakao kako će organizirati potpisivanje peticije sa zahtjevom da vijećnici preuzmu troškove i štetu koju su načinili građanima, ukoliko njih 18 ne prihvati ovaj zahtjev. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,