Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duraković nakon što je Schmidt otkazao sastanak: Ipak ću ga danas čekati u svom kabinetu

Preuzmite sliku

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je da je pitanje za visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta da li je kapitulirao nakon što je odgodio posjetu Banjaluci, ali da će ga on, ipak, čekati u svom kabinetu u Banjaluci u zakazano vrijeme.

“Ja i narod koji predstavljam u RS, a koji je konstitutivan, nemamo isto mišljenje kao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer priznajemo Schmidta”, rekao je Srni Duraković.

On je ponovio da je najavu posjete Schmidta Banjaluci dobio iz OHR-a.

“Taj sastanak sam potvrdio, a ja ću danas u 15.00 časova biti u svom kabinetu, ukoliko, ipak, Schmidt dođe”, rekao je Duraković.

Vezano | Schmidt otkazao sastanak u Banjaluci?

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas je u Banjaluci trebao održati niz sastanaka sa opozicionim liderima u Republici Srpskoj, a nakon najava predsjednika tog entiteta Milorada Dodika da će ga MUP RS-a uhapsiti ako pređe međuentitetsku liniju.

Ranije ga Dodik nazivao pogrdnim imenima i lažnim visokim predstavnikom. Na Dodikove prijetnje Schmidt je odgovorio kako se uskoro sprema za posjetu Republici Srpskoj, gdje, kako je naveo, ima niz planiranih sastanaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,