Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljani Crne Gore uhapšeni na Jahorini udaljeni sa teritorije BiH

Preuzmite sliku

Služba za poslove sa strancima jučer je izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za tri osobe, državljane Crne Gore jer se mogu dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima, te mogu ugroziti javnu bezbjednost i poredak BiH.

Tri državljanina Crne Gore uhapsili su preksinoć na Jahorini policijski službenici MUP-a Republike Srpske, te su uhapšeni nakon završene kriminalističke obrade predati u nadležnost Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim osobama izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, te su strani državljani u večernjim satima, preko Međunarodnog graničnog prelaza Hum udaljeni sa teritorije BiH.

Služba će nastaviti kontinuirano preduzimati sve neophodne mjere prema stranim državljanima koji na bilo koji način mogu ugroziti javni bezbjednost ili poredak Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Prema navodima medija, riječ je o članu kriminalne organizacije Milanu Kršiću iz Crne Gore, te njegovim tjelohraniteljima Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloću. Za Kršićem je aktivirana međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,