Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dragičević: Davida su ubili Srbi, Dženana su ubili muslimani. Ja sam bio u vojsci RS, a Muriz u Vojsci FBiH. I šta ćemo sad?

Preuzmite sliku

Davor Dragičević obratio se večeras građanima na proestima u Banjoj Luci na Trgu Krajine. On se osvrnuo i na slučaj ubijenog Dženana Memića i njegovog oca Muriza koji, kao i on, traži pravdu sa svog ubijenog sina.

“Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju. Ja sam Davor Dragičević srbin, pravoslavac. David Dragičević je srbin, pravoslavac. Davida su ubili srbi. Da li su kršteni ili nisu pitati ćemo crkvu kada ih privedemo licu pravde. Dženana Memića su ubili muslimani. . Ja sam bio u vojsci RS, a Muriz u Vojsci FBiH. I šta ćemo sad? Jesam ga ja hranio 21 godinu da ga silujete, masakrirate, u govna stavite. Ne stanete li uz ovo, sve će vas pobiti. Ne idem odavde. Svako po svojoj savjesti i obavezama koliko može da dođe i ostane. Nova godina, Božić… Gdje sam ja? Gdje je moj David? Strunuo na Novom groblju.

Tri velika skupa. Ukupno 60.000 ljudi. Mir i dostojanstvo. Šta smo dobili od toga? Da nas tuku kao 25. decembra. EU, fino vam je Lukač čestitao Božić. Sad mu dajte Nobelovu nagradu za mir.

Dragičević je prokomentarisao i posjetu Milana Tegeltije Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

– Dodik izgubljen u lažima poziva Tegeltiju, svog slugu, koji je predsjednik VSVT, da mu riješi slučaj. Da prenesu u Tužilaštvo BiH, tu ce kontrolisati i odvući u beskraj. Insistiraću da moj advokat Ifet Feraget bude na sastanku Tegeltije sa ambasadorima kako ih ne bi lagao – poručio je Davor Dragičević.

– Pozivam sve građane da odmah stanu u odbranu samih sebe i svoje djece prema onima koji će prvi izazvati incidente. Nemam ni snage ni volje da se kome pravdam za ovih 280 dana. Znam ko su mi prijatelji, znam ko su ovi u plavim uniformama i ko im komanduje.

J**eš ti državu koju si stvorio i koja ti da kovčeg i ovo ti uradi od djeteta.

Bolje je časno živjeti nego živjeti kao smrad i hijena cijeli zivot – rezolutan je Dragičević. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje