Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Mektić o novom radnom mjestu Milana Tegeltije: Simbolično, da više ne može biti

Preuzmite sliku

Dragan Mektić ističe da je Tegeltija uništio pravosuđe u BiH.

,,Na petnaestogodišnjicu dolaska na vlast SNSD-a iznenadila nas je vijest koja se može uzeti kao primjer politike ove stranke u proteklom periodu, a to je da će Milan Tegeltija, čovjek koji je upropastio pravosuđe BiH i koji je poznat po brojnim aferama, postati savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.”, kaže Dragan Mektić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Mektić je podsjetio da je 26. marta 2006. godine Milorad Dodik preuzeo Vladu RS i njome upravlja u kontinuitetu u posljednjih 15 godina, bez obzira da li on bio premijer, predsjednik RS i/ili član Predsjedništva BiH.

,,Tokom ovog perioda provođena je politika potpunog unazađenja i devastacije Republike Srpske. Desio se demografski egzodus i ostali smo bez 250.000 stanovnika. Sve institucije su pogažene, a Izvršni komitet SNSD postao je jedino političko i institucionalno tijelo koje donosi odluke u RS.”, kaže Mektić. Navodi da su tom periodu uništene banke i brojna preduzeća koja su prodavana u bescjenje, a radnici ostajali bez posla.

,,U proteklih 15 godina bilježimo snažno zaduživanje RS-a pa smo danas, 2021. godine, u obavezi da se zadužujemo i dva puta mjesečno kratkoročnim kreditima s velikim kamatama samo da bi budžet bio “fluidan”. O standardu više niko i ne govori.”, napominje Mektić. 

On upozorava da su mnogi, naviknuti na zamajavanje lažnim informacijama i medijskim spinovima, postali slijepi na činjenicu da RS polako postaje, kako navodi Mektić, prazna ljuštura s iscrpljenim i pokradenim resursima i uništenim i potpuno korumpiranim sistemom.

,,I sada, na dan kada SNSD-ova vlast slavi 15 godina od dolaska na vlast, pojavljuje se informacija  da će Milan Tegeltija, čovjek koji je uništio pravosuđe u BiH, ući u kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. Simbolično, da više ne može biti.”, istakao je Mektić. (oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje