Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodiku su zaprijetili: Jedna kompanija u RS-u trguje veoma opasnom supstancom

Preuzmite sliku

Mirko Šarović je Predsjednik SDS-a, bio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske od 2002. do 2003. i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska od 2000. do 2002. godine. 

Šarović je gostovao u ovosedmičnom izdanju Centralnog dnevnika na FACE TV-u te iznijeo pojedine stvari koje do sada nisu bile poznate bh. javnosti.

“Dodiku su došla dva kurira, jedan stranac a drugi domaći, zaprijetili mu: Jedna kompanija u RS-u se bavi opasnim poslom, trguje jednom opasnom supstancom za kreiranje jednog kontroliranog oružja, uhvaćeni su na djelu!”

Koja je to supstanca?! Uranijum, hemijsko, biološko oružje?

“Ta supstanca je zabranjena, a može da posluži za pravljenje oružja koje je globalna prijetnja! Kršili su sankcije prema jednoj zemlji! Dodik je zato poslušan jer su mu prijetili.”

“Ne smjenjuju ga jer im treba ovakav popustljiv! Po prirodi odustaje na pola ne završi stvari i pokrije se! Ne vjerujte mu nijednu riječ, lažov je ! Da, ja, SDS,s mo inicijatori i scenaristi smjene članova CIK-a u Parlamentu! Ovo je bila tajna operacija! Šok, zemljotres, nevjerovatan šok za Dodika! Svaki detalj smo razradili, imali i rezervnu opciju! Razgovarali smo sa Izetebgovićem, Kojovićem, Nikšićem, oni su znali sve! Pripremamo još veća iznenađenja! Ovo je nova parlamentarna većina za osvetu i dobre stvari! Ovo je osveta Dodiku.”

Jesu li stranci, Amerikanci iza ovog plana?

Amerikanci su možda nešto načuli. Hoćete li oboriti Vijeće ministara sa Dodikom i formirati novo sa Izetbegovićem? Tražimo partnere za formiranje novog Vijeća, nakon 100 dana treba razmišljati o smjeni, sat im kuca, odbrojava im, ostalo im je još 15 dana! Dom naroda je prepreka, ali imamo rješenje i za to! promijenit ćete delegate u Domu naroda?! Da. Dodik je potpisao ANP jer je želio Vijeće ministara misleći da će sa Čovićem kontrolisati državne institucije i pare! Bh. će zbog korone biti na koljenima za par mjeseci ! Mićić i Bjelica su problem SDS-a,Dodik kupuje ljude,ima ogroman novac, na izlaznim su vratima.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje