Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodikov advokat: Doći će u Sud BiH na zahtjev sudije, iako nema uslova za pretres

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik doći će danas na zakazani pretres pred Sudom Bosne i Hercegovine, jer sudija traži da dođe iako nema uslova za njegovo održavanje, rekao je advokat predsjednika RS Goran Bubić.

“Sudija je zatražio da dođemo. Idemo, iako nema uslova za pretres”, rekao je Bubić.

On je izjavio ranije jutros da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici.

Bubić je istakao da ne vidi svrhu ročišta i naglasio da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću jer su zahtjevi odbrane odbijeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Prema Bubićevim riječima, odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Christian Schmidt nije visoki predstavnik zato što imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Christiana Schmidta. (SRNA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,