Četvrtak, 20. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik traži da se produži blokada državnih institucija

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zatražio je danas od poslanika Narodne skupštine RS da usvoje zaključak po kojem nisu nestali razlozi zbog kojih je NSRS odlučila da se povuče iz odlučivanja na nivou BiH.

Na posebnoj sjednici NSRS u Banjaluci posvećenoj “političko – ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini” Dodik je predložio i da usvoje zakon koji će štititi od klevete RS, druge kolektivitete i narode u BiH od nazivanja genocidnim, a koji bi predviđao i kažnjavanje takvih poteza.

“Taj zakon treba predložiti Parlamentarnoj skupštini BiH i da to bude razlog da odemo tamo i da vidimo kako će se oni odnositi prema tome”, rekao je Dodik.

Dodao je da NSRS treba da ostane pri zaključcima usvojenim na prošloj sjednici kojima povlače saglasnost s odluka o vojsci, indirektnim porezima i VSTV-u.

Dodik je predložio i da NSRS, zbog “stalne priče o korupciji”, usvoji zakon o finansiranju stranim sredstvima subjekata na prostoru RS po uzoru na isti zakon iz SAD-a. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje