Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik se nakon Komšićevog govora obrušio na generalnog sekretara UN-a: Gutteres će snositi dio krivice za raspad BiH

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, trenutno boravi u Budimpešti gdje prisustvuje Demografskoj konferenciji. On je u Mađarskoj dao izjavu vezanu za današnje obraćanje Željka Komšića pred UN-on.

Ponovo je rekao kako je problem Komšićevog obraćanja pred Generalnom skupštinom UN-a to što on tamo govori u ime BiH, a poseban je problem što Antonio Gutteres, generalni sekretar UN-a, prihvata.

Zbog toga, prema Dodikovom mišljenju, Gutteres će biti “umiješan u raspad BiH”.

– Jednog dana kada se bude pisala historija, onda će se reći da je generalni sekretar UN-a primio u privatnu posjetu čovjeka koji je klevetao druge u BiH i da je to doprinijelo nerazumijevanju, nepomirenju, nefunkcionisanju BiH i zato se ona raspala, rekao je Dodik.

Dodao je da problem u tome što Predsjedništvo BiH nije dalo saglasnost da se Komšić obrati u New Yorku.

– Prema tome, to je sve privatna priča. Problem nastaje kad se on predstavlja uime BiH i kada ga generalni sekretar prihvata, kaže on.

Osvrnuvši se na Komšićevu izjavu u kojoj je rekao kako “Dodik nije neophodan za funkcionisanje Bosne i Hercegovine”, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda rekao je kako Komšić može pričati šta hoće, ali da Ustav kaže kako postoji Predsjedništvo BiH i da postoji procedura. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje