Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Ovi navodni dobri bošnjani sada hoće nama da uvale taj građanski tip države

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Tužilaštvo BiH nema osnova da vodi istragu protiv njega u vezi sa kreditom za vilu na Dedinju u Beogradu.

“Moje je da odgovaram na dokaze, a nemaju dokaza ni za šta”, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik kaže da ne može da vjeruje da su “ozbiljni tužioci mogli da stave na papir stvari poput toga da je zloupotrijebio službeni položaj jer je otvorio račun na fizičko lice u poslovnoj banci”.

“Kakva je to zloupotreba položaja”, pitao je Dodik.

Naveo da je napravio ugovor da se taj objekat – “nekretnina u Beogradu” da u zakup i dogovorio neko avansno plaćanje.

“Kada su oni meni uplatili avans, ja sam taj avans iz Komercijalne banke uplatio na Pavlović banku da bi se razdruživao kredit”, pojasnio je Dodik.

On je rekao da se stalno pričalo o tome i da je tek sada pokrenuta istraga, ističući da su njemu u Tužilaštvu BiH objašnjavali da će “procedura biti u svojstvu svjedoka”.

“Onda kada dobiješ papir vidiš da sumnjaju. Oni tvrde da sam ja to riješio putem keša. Prvo moraju dokazati odakle mi keš i iz koje kriminalne radnje sam imao taj keš. Oni to ne mogu da dokažu i ostaju dalje u tome”, kaže Dodik.

Dodik je rekao da je pristao da ide u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da ne bi dozvolio dalje spekulacije na ovu temu.

“Odlučio sam da se pojavim u Tužilaštvu BiH, jer sam potpuno uvjeren da je to spekulativno”, istakao je član Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da ne vrijeđa nikoga koristeći vjerski termin za narod, te je istakao da te ljude (Bošnjake) poštuje.

“Na sceni su teške političke teme u kojima ti navodno dobri Bošnjani sada nama hoće da uvale građanski tip, pa da se mi svi zovemo tako i to je moja vrsta diferencijacije na tu temu”, rekao je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,