Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodik: Kada bih išao do kraja rekao bih da će Srbija i RS biti jedno

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u srijedu, otvarajući manifestaciju “Dani Republike Srpske u Srbiji”, da bi, kada bi išao do kraja, mogao da govori o tome da ovaj bh. entitet i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

“Kada bih išao do kraja mogao bih da govorim o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili”, istakao je Dodik.

On je u pozdravnom govoru obraćajući se prisutnima u Narodnom pozorištu u Beogradu naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere.

“Dio smo jedne bliskosti po kojoj izgleda da se mnogo i poznajemo, a nikad nije dovoljno da se dovoljno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana našeg dolaska iz Republike Srpske, ako se to tako, uopšte može nazvati, ovde u Srbiju i mogli bismo zamoliti organizatore, ako je moguće za inicijativu koju bi svi podržali da umjesto `Dani Republike Srpske u Srbiji budu `Dani Republike Srpske i Srbije jer je to jedinstvo koje moramo da njegujemo”, naveo je Dodik. (SRNA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje