Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doboj: Za javni prevoz putnika korišten autobus sa falsifikovanim dokumentima

Preuzmite sliku

Policijska uprava Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.J. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Posebni slučajevi falsifikovanja isprave“ i krivično djelo „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica u privredom društvu iz Doboja, u junu 2016 godine, za potrebe privrednog društva od trećeg lica kupio autobus marke „MAN“ (uvezen iz Republike Slovenije) za kojeg zbog godina starosti nije mogla biti sporovedena carinska procedura. Kriminalističko-tehničkim pregledom i izvršenim vještačenjem oduzetog navedenog vozila, utvrđeno je da je na kupljenom autobusu izvršeno skidanje kontrolne metalne pločice-znaka sa utisnutim idenftifikacionim i tehničkim podacima i na isto mjesto postavljena metalna pločica – znak sa utisnutim tehničkim podacima autobusa marke „Steyr“ koji je bio registrovan na ime privrednog društva.  Na kupljenom autobusu nalazio se seftifikat nadležnog ministarstva o izvršenom ispitivanju tahografa koji je takođe skinut sa autobusa „Steyr“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je šasiju autobusa marke „Steyr“ prodao na auto otpadu na području FBiH.

Kupljeni autobus je prefarban i na isti je postavljena oznaka privrednog društva, a u julu 2016. godine  nakon što je V.J.  u Centru javne bezbjednosti Doboj prijavio oštećenje registarskih oznaka autobusa marke „Steyr“, podnio je zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka koje su stavljene na autobus marke „MAN“,  sa kojim je  vršen  prevoz putnika u javnom saobraćaju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,