Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Djed Mraz “nepoželjan” i u Sindikatu Federalnog MUP-a

Preuzmite sliku

Skupština sindikata službenika federalnog MUP-a najoštrije osuđuje odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine neće biti novogodišnje predstave i dodjele paketića za djecu članova Sindikata, nego da će određeni iznos biti uplaćen svim članovima Sindikata, rekao je predsjednik Skupštine sindikata federalnog MUP-a Dragan Obradović.

Obradović je rekao da hitno traži da se odluka Upravnog odbora stavi van snage, te izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina.

“Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave, te postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića”, istakao je Obradović.

On je naveo da se Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a, prenosi Klix.ba.

Obradović smatra da su ovom odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem program i dodjeli paketića.

Nedavno je i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA) odbio sindikalnoj organizaciji ustupiti prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića djeci zapslenih, tražeći da se anketiraju svi zaposleni, jer to možda “vrijeđa tuđa vjerska osjećanja”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje