Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječaku koji voli ovce više od igračaka izgrađena štala

Preuzmite sliku

Nakon medijskih informacija o Ameru Ibrahimoviću iz sela Pobuđe kod Bratunca, „dječaku koji voli ovce više od igračaka“ Humanitarna organizacija „Merhamet“ Regionalni odbor Tuzla je uz podršku BH Telecoma finansirao nabavku 10 ovaca i određene količine stočne hrane.

Prilikom uručenja donacije ustanovljeno da ovaj mladi farmer zbog značajnog broja grla ima teškoće gdje smjestiti svoje ovce.

“Ponovo smo se obratili BH Telecomu i oni su odobrili najveći dio sredstava za izgradnju štale za smještaj ovaca u vlasništvu porodice Ibrahimović, na čemu se iskreno zahvaljujemo” – kaže Mensura Husanović, direktorica regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Štala je u međuvremenu izgrađena i već je u funkciji, čime je uveliko olakšan rad ovoj porodici.

“Ranije smo ovce držali u više drvenih šupa i pod nadstrešnicama, a sada su sve pod jednim krovom, u suhom i funkcionalnom objektu” – ističe Amerov otac Ibrahim.

Zahvaljujući ovoj i ranijim donacijama, te trudu porodice Ibrahimović, njihovo stado sada prelazi 100 grla i već se ostvaruje dječakov san da postane najveći uzgajvač ovaca u tom kraju.

BH Telecom je još jednom pokazao veliku društvenu odgovornost pružajući podršku različitim projektima, a „Merhamet“ nastavlja pomagati povratnike u manji bh.entitet kako bi ostali na svojim imanjima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje