Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Direktor OSA BiH susreo se sa ambasadorom SAD-a u BiH

Preuzmite sliku

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom J. Murphy i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti.

Ovo je prva posjeta novoimenovanog ambasadora SAD u BiH na kojoj se razgovaralo se o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu.

Generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić upoznao je ambasadora Murphyja o stanju sigurnosti u BiH te radom OSA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji, s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini i mogućih implikacija na sigurnosno okruženje u BiH.

Ambasador Murphy se zahvalio Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na partnerskoj saradnji sa sigurnosnim agencijama SAD, te joj pružio punu podršku u borbi protiv terorizma, radikalizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Također, ambasador Murphy je tokom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, te još jednom istakao značaj međusobne saradnje svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH sa partnerskim agencijama SAD.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,