Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji velike akcije u Banjaluci: Uhapšeno pet osoba

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i pripadnici Jedinice žandarmerije Banjaluka danas su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, lišili slobode pet osoba.

„Lice S.T. iz Banjaluke, lišeno je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog djela ’Proganjanje’, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ’Ugrožavanje sigurnosti’, ’Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari’, ’Lažno prijavljivanje krivičnog djela’ i ’Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’“, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Vezano | Velika akcija Žandarmerije: U Banjaluci uhapšeno više osoba 

Osobe T.T., T.T., O.T. i B.T. iz Banjaluke lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

„Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres stana u Banjaluci, koji koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela“, navodi se u saopštenju.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banjaluka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje