Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji napada u Vlasenici: Pljunuo imama i udario ga nogom u bubrege

Preuzmite sliku

Mehmed Kuljančić iz Vlasenice je na Kurban-bajram napao imama u džamiji.

Kako smo već pisali na Kurban-bajram je imam u Vlasenici napadnut u prostorijama džamije u ovom gradu.

Nakon jučerašnje prijave da je u prostorijama vjerskog objekta napadnut službenik Islamske zajednice, policija je izašla na lice mjesta radi uviđaja i o svemu obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštava Istočno Sarajevo.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Vlasenici Nurdin ef. Grahić kaže da je napad izveo Mehmed Kuljančić iz Vlasenice, te da je zbog toga slučaj prijavljen policiji, piše Radiosarajevo.ba

“Navedena osoba je tražila od nas da sa nekim osobama zakolje jedan broj kurbana. Dakle, da bude na čelu ekipe koja će to raditi, za što je očekivao nadoknadu koju mi i inače dajemo za te svrhe. Poznavajući tu osobu, koja se inače ne bavi profesionalno navedenim poslom, mi smo kao predstavnici Islamske zajednice odlučili da mu se ne može povjeriti ta vrsta posla. Ipak se radi o vjerskom obredu i ozbiljnom poslu. Ne možemo dozvoliti da to neko amaterski radi iz odgovornosti prema vjernicima. Odbili smo, dakle, tu osobu. Smatrali smo da to moraju raditi profesionalci”, govori ef. Grahić.

Kuljančić se iz tog razloga naljutio i odlučio da se obračuna s imamom.

“Tolika je njegova ljutnja bila, njegov bijes, da je nakon bajramske kahve i druženja sa džematlijama, došao u moju kancelariju, gdje je bilo 4-5 osoba. Prišao je stolu gdje sam ja sjedio, te me je pljunuo direktno u lice. Obilazi potom oko stola, dolazi do mene, te, iako ga je jedna osoba pokušala uhvatiti i spriječiti napad, on je uspio da me udari u lijevi bubreg. To je jedini razlog za bijes i napad. Niko nije očekivao ovakvu reakciju”, pojasnio je vlasenički imam.

Imam dodaje da su drugi koji su bili u prostoriji zaustavili napad, a da njih nije bilo, sigurno bi došlo i do mnogo težih povreda.

Ef. Grahić ističe da je ovo prvi put da ga je napao Bošnjak.

“On ne pije alkohol, ali bilo je nekih tuča, divljanja s automobilima i motociklima. Mi smo savjetom i na drugi način pokušali da privučemo navedenu osobu da to ne radi. Ali, evo, obilo se to meni o glavu više puta, a po prvi put sam doživio fizički napad od Bošnjaka”, kazao je ef. Grahić, pa dodao “To je odraz njegove vjere, ličnosti morala i svega”.

Kao što smo već naveli, policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem svih propisanih mjera i radnji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje