Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Denis Bećirović zvanično kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH

Preuzmite sliku

Denis Bećirović zvanično je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na Općim izborima u oktobru ove godine. Ova informacija objavljena je na današnjoj Konvenciji SDP-a u Sarajevu.

Odluka o tome da Bećirović bude kandidat ove partije na predstojećim izborima donesena je danas, nakon višesedmičnih unutarpartijskih nominacija i referenduma na kojem je pravo glasa imalo nešto više od 42.000 članova stranke. 

Bećirović je rođen 1975. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 1998. godine, postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je upisao 2000. godine, a ispite okončao 2002. godine.

Magistrirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2004. godine, a doktorirao na istoj visokoškolskoj ustanovi šest godina kasnije.

Pored pozicija u SDP-u i Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, obnaša funkcije člana Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma i člana Interparlamentarne unije Parlamentarne skupštine BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,