Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas izbori u Srbiji: U BiH može glasati oko 11.500 glasača na 19 biračkih mjesta

Preuzmite sliku

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji danas će oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći da glasa na 19 biračkih mjesta, rečeno je Srni iz Ambasade Srbije u BiH.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

“Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 25. novembra preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo”, rečeno je iz srpske Ambasade.

Državljani Srbije mogu da glasaju u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi “M:tela” u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu svoje glasačko pravo državljani Srbije mogu ostvariti na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”, u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Glasanje će biti i u u Osnovnoj školi /OŠ/ “Vuk Karadžić” U Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, OŠ “Sveti Sava” u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u OŠ “Vuk Karadžić” Roćević-područno odeljenje Osnovne škole u Branjevu.

U Prijedoru državljani Srbije mogu da glasaju u OŠ “Desanka Maksimović”, u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ “Srbija”, te u opštini Novo Goražde.

Iz Ambasade Srbije navode da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napominju da je za glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,