Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19: Deset smrtnih slučajeva u Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađen je ukupno 321 uzorak, a COVID-19 potvrđen je kod 128 osoba.

Najviše novozaraženih je sa područja Tuzle 43 osobe, zatim iz Gračanice 23, iz Srebrenika 18. U Kalesiji je 16 novozaraženih, Gradačcu 11, Živinicama sedam, Lukavcu četiri, Banovićima tri, te u Teočaku, Doboj Istoku i Čeliću po jedna novozaražena osoba.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirano je deset smrtnih ishoda. Tri osobe su iz Tuzle, po dvije iz Lukavca i Gračanice, te po jedna osoba iz Gradačca, Banovića i Živinica.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 242.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 1.984. Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 157 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se 13 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 1.827 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 2.215.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 6.207 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.980 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,